Tabitha Kortman
Partner

Tabitha is een ervaren en gedreven assessmentpsycholoog en leadership consultant. In de loop der jaren heeft zij duizenden assessments uitgevoerd in binnen- en buitenland, altijd met de insteek om voor zowel deelnemers als opdrachtgevers een win-win situatie te creëren. Deze ervaring in het ‘ambacht’ van de assessmentpsychologie combineert zij graag met de nieuwste inzichten op het gebied van innovatie en leiderschap.

Loopbaan en ervaring
Tabitha Kortman (1980) studeerde sociale- en organisatiepsychologie in Leiden. Na haar studie startte zij meteen als assessmentpsycholoog bij het Rotterdamse adviesbureau Bijleveld & Van Vriesland. Daar bekwaamde zij zich onder andere in het selecteren en ontwikkelen van managers op top 100-niveau. Tevens was zij verantwoordelijk voor het coachen en begeleiden van het groeiende team van psychologen.

In 2011 maakte zij de overstap naar organisatieadviesbureau Berenschot. Hier heeft zij haar ervaring als assessmentpsycholoog en coach in uiteenlopende projecten ingezet, vaak met de link naar leiderschapsontwikkeling en organisatieverandering. Als managing consultant was zij sparringpartner voor grote opdrachtgevers bij het vormgeven en uitvoeren van omvangrijke assessmenttrajecten op maat. Vanuit die rol en ervaring is zij zich vanaf 2020 gaan richten op het mede opbouwen van TENEA. Zij gelooft dat succesvol en duurzaam leiderschap niet alleen gaat over de juiste skills en kwaliteiten, maar ook over de fit met de omgeving, de organisatie en het team. Het is haar doel om waardevolle inzichten te bieden die deelnemers ondersteunen in hun persoonlijke groei en opdrachtgevers helpen bij het aanstellen van leiders die bijdragen aan de duurzaamheid van de organisatie.

Tabitha's manier van werken is deskundig, zorgvuldig en onbevooroordeeld. Complexe vraagstukken bekijkt zij met een open, maar kritische blik. Dit resulteert in scherpe inzichten en eerlijke adviezen met diepgang. 

Contactgegevens
+31 (0)6 5025 4258 | tabithakortman@tenea.nl