Marleen Redeker
Associé

Marleen is een scherp analyserende onderzoeker en heeft veel kennis op de gebieden leiderschap, gedrag en cultuur. Ze kent het werkveld vanuit onderzoeks-, advies- en toezichthoudende rollen. Als geen ander weet zij wetenschappelijke inzichten te vertalen naar waardevolle inzichten voor de praktijk. Dat maakt haar een excellente gesprekspartner voor leiderschap op het hoogste niveau.

Loopbaan en ervaring
Marleen Redeker (1983) rondde in 2007 haar master Sociale en Organisatiepsychologie af aan de Universiteit Leiden. Direct na haar studie startte zij haar carrière bij TNO op het gebied van arbeid en gezondheid. Hierna besloot zij zich verder te specialiseren in leiderschap, gedrag en cultuur en startte zij een promotietraject aan de VU Amsterdam. In 2012 promoveerde Marleen op de ontwikkeling van een 360 graden feedbackinstrument dat leiderschap in kaart brengt. Daarmee deed zij onderzoek naar verschillende perspectieven op leiderschap. Het 360 graden feedbackinstrument werd succesvol gelanceerd op de internationale markt.

Marleen vervolgde haar carrière in de richting leiderschap, gedrag en cultuur, door een dubbelrol te vervullen bij Berenschot: zij was werkzaam in organisatie- en leiderschapsontwikkeling en tegelijk als assessmentpsycholoog. Vanuit deze adviserende rol stapte Marleen vervolgens over naar een toezichthoudende rol. Als toezichthouder specialist governance, gedrag en cultuur bij de Nederlandsche Bank, hield zij toezicht op het leiderschap van financiële instellingen in binnen- en buitenland.

In 2019 trad zij toe tot TENEA als Managing Partner. Het opzetten van deze nieuwe onderneming was een logische stap vanuit haar loopbaan, gericht op assessment en ontwikkeling van individuen, teams en de boardroom. Inmiddels is zij werkzaam als zelfstandig adviseur en als associé verbonden aan TENEA.