Leadership due diligence

Mensen bepalen het succes

TENEA ondersteunt investeerders bij het ontwikkelen van een mensgerichte, gedragsmatige kijk op organisaties en het verkrijgen van inzicht in de kwaliteiten en waarden van de personen op sleutelposities.

Waar voor PE partijen en investeerders financiële en juridische due diligence een vanzelfsprekendheid is bij het bepalen of het de moeite waard is om in een onderneming te participeren, heeft het in kaart brengen van het leiderschapsteam nog niet altijd de hoogste prioriteit. Terwijl het de mensen zijn die een deal tot een succes maken en niet het business model.

Door het evalueren van de kwaliteiten en vaardigheden van het leiderschapsteam kunnen investeerders een beter inzicht krijgen in de groeipotentie en de risico's van het bedrijf. Leadership due diligence kan helpen bij het identificeren van mogelijke problemen in het leiderschapsteam, zoals onvoldoende diversiteit in competenties of achtergrond, een ongeschikte leiderschapsstijl of problemen in de samenwerking.

Daarnaast zien steeds meer investeerders zichzelf als een zakenpartner die de ondernemer helpt om duurzaam naar een volgend niveau te groeien door het volle potentieel te benutten. Dit kan bijvoorbeeld door de ondernemer te coachen op het gebied van leiderschap of te ondersteunen bij het vinden van nieuw talent. Inzicht in de persoonlijkheden, skills en waarden van de key spelers in de organisatie is daarbij van essentieel belang. Zo helpen wij om de kans op een succesvolle deelname te vergroten.

 

Wij doen dit door:

• Human behavior workshops
• Leadership en team assessments
• Teamwaarden analyses