Individuele leadership assessments

De eerste waarheidsgetrouwe flightsimulator voor topbestuurders

De beste manier om leiderschapsgedrag te voorspellen is: gewoon doen. Heel even de rol van executive vervullen binnen de toekomstige werkomgeving en het bijbehorende krachtenspel. In de echte wereld is dit echter lastig te organiseren. Eigenlijk zou je hiervoor de werkelijkheid moeten nabootsen, met alle taken, uitdagingen en beslismomenten die een leider op een dag tegen kan komen.

Met dit doel hebben wij een uniek game based assessment ontwikkeld, speciaal voor executives en bestuurders op het hoogste niveau. De deelnemer ondervindt hierin aan den lijve wat het betekent om als CEO geconfronteerd te worden met een grote mate van druk en complexiteit. Door wetenschappelijk betrouwbare testmethoden te combineren met immersive gaming, meten wij op een zuivere manier natuurlijk gedrag.

Het assessment geeft niet alleen inzicht in 10 essentiële leiderschapskwaliteiten, maar plaatst deze ook in het licht van de relevante context en omgeving. Zo krijgt men een duidelijk beeld van het voorkeursgedrag van de deelnemer onder uitdagende omstandigheden. Een complete, op maat gemaakte rapportage met een concreet ontwikkeladvies en persoonlijke terugkoppeling biedt inzicht en zet aan tot verdere reflectie.

Soorten leadership
assessments

Een assessment is een waardevol instrument in verschillende situaties. Aan de hand van uw vraag bieden wij een passende oplossing. Altijd betrouwbaar, innovatief en een beleving op zich met een advies op maat.

Bij aanstelling: een selecterend ontwikkelassessment
U wilt een stevig onderbouwd antwoord op de vraag of de kandidaat past bij de vacante positie in uw organisatie. Op basis van de resultaten geeft de assessmentpsycholoog een duidelijk beeld van de kwaliteiten, aandachtspunten en ontwikkelbaarheid ten aanzien van de kandidaat, ten opzichte van de rol en context. Een selecterend ontwikkelassessment is meestal de laatste stap in een aanstellingsprocedure.

Bij vragen rond ontwikkeling in de rol: een ontwikkelassessment
U wilt inzicht in de kwaliteiten, aandachtspunten en ontwikkelmogelijkheden van een persoon, ten opzichte van een specifieke (executive) functie. De rapportage doet geen geschiktheidsuitspraak maar geeft een ontwikkeladvies. Dit type assessment wordt ook vaak aangeboden aan mensen die willen weten waar zij in hun ontwikkeling staan en hoe zij zich kunnen verbeteren.

Bij toekomstige loopbaanstappen: het loopbaan- en potentieelassessment
U wilt weten wat de potentie van een persoon is, om op basis hiervan richting te kunnen geven aan diens loopbaan. Hier gaat het bijvoorbeeld om de vraag of iemand in de toekomst de rol van CEO zou kunnen overnemen. Het assessment geeft inzicht in de mogelijkheden van de deelnemer en biedt handvatten bij verdere carrièreontwikkeling.