Dieuwke Wolting
Partner

Dieuwke is assessmentpsycholoog en managementconsultant. De afgelopen decennia heeft zij ruime ervaring opgedaan bij verschillende opdrachtgevers en zich ingezet voor uiteenlopende ontwikkel- en selectie vraagstukken op bestuursniveau. Met haar bevlogenheid voor het vak, haar expertise en mensenkennis is zij graag van waarde voor klanten en deelnemers.

Loopbaan en ervaring
Dieuwke Wolting (1982) studeerde arbeids- en organisatiepsychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Al tijdens haar afstuderen kwam zij in aanraking met assessmentbureau LTP. Haar carrière is zij daar op de innovatieafdeling begonnen. Als consultant innovatie heeft zij verschillende grote projecten geleid voor zowel de interne organisatie als voor verschillende opdrachtgevers in de profit en not for profit sector. Het ontwikkelen van digitale assessmenttools, het implementeren van deze instrumenten en het op maat maken voor diverse klanten, behoorde tot haar werkzaamheden. Daarnaast heeft zij zich in die jaren inhoudelijk ontwikkeld op het vlak van leiderschaps- en teamontwikkeling en op de thema’s diversiteit en integriteit, door daar onderzoek naar te doen en haar bevindingen in de praktijk toe te passen.

In 2013 maakte zij de overstap naar LTP Assessment en Personal Development. Daar kon zij haar inhoudelijke kennis over de psychologie en het assessmentvak toepassen in interactie met individuele deelnemers. Als assessmentpsycholoog en coach heeft zij bijgedragen aan de plaatsing en ontwikkeling van managers in alle lagen van de organisatie. Tevens heeft zij als accountmanager voor verschillende grote opdrachtgevers jarenlang expertise opgebouwd op het vlak van executive assessments en was zij verantwoordelijk voor de kwaliteit van de dienstverlening. In 2022 is zij als partner bij TENEA gestart. Haar innovatieachtergrond, ervaring in onderzoek en haar opgebouwde expertise op het gebied van assessment sluiten uitstekend aan bij de unieke doelgroep en de pijlers Onderbouwing, Innovatie en Beleving van TENEA.

Contactgegevens
+31 (0)6 51 180 148 | dieuwkewolting@tenea.nl